dimecres, 10 de juny del 2020

Dripping, una técnica plástica ideal per als més petits!!


En aquesta ocasió us deixem una activitat molt senzilla i divertida en la qual els nens poden posar en pràctica la tècnica plàstica anomenada dripping o de degoteig i treballar així els colors primaris i les seves mescles i observar les formes orgàniques (formes que recorden a motius de la naturalesa) que es poden crear.
Per a realitzar-la necessitem témpera de colors primaris (vermell, blau, groc i magenta), cartolina del color que vulgueu (es recomana blanca perquè ressaltin més les pintures de colors sobre el paper), un pinzell, una esponja, un plat de plàstic i aigua en un got.
L'activitat consisteix a col·locar en un plat de plàstic quantitats petites de pintura acrílica de diversos colors com si fos una paleta de pintor. Mullem una mica l'esponja en el got amb aigua i l'estampem per diverses zones de la cartolina. A continuació agafem el pinzell i l'untem amb bastant quantitat de pintura d'un color determinat, el col·loquem damunt de la taca d'aigua que ha creat l'esponja en la cartolina i deixem que la pintura degoti damunt de la taca d'aigua, realitzant la tècnica dripping.
Amb aquest entretingut exercici, els nens crearan formes orgàniques gràcies a l'encreuament de línies de colors i aprendran mescles de colors primaris.




Segur que gaudiu moltíssim amb aquesta activitat!!

Espero les vostres obres d'art!!